Visitors

2022. augusztus 8. és 12. között hatodik alkalommal, a Formula-1 Magyar Nagydíjnak is otthont adó Hungaroringen rendezzük meg a Formula Student East nemzetközi hallgatói konstrukciós versenyt. 19 ország 84 csapata vesz részt saját fejlesztésű, belsőégésű, elektromos és önvezető járműveikel a rendezvényen.

A Formula Student East mind az öt versenynapja nyitva áll a látogatók előtt, belépőjegyek a bejáratnál található Ticket Centerben vásárolhatók.*

Belépőjegy: 1000 Ft

*A Ticket Centerben csak készpénzes fizetés lehetséges.

 

Részletes program

 

Magyar nyelvű sajtómegjelenések és interjúk

A FORMULA STUDENT MOZGALOM

A versenysorozatot 1981-ben a tengerentúlon hozták létre a mérnöki és gazdasági tanulmányokat folytató diákok számára, hogy egy olyan formula versenyautót konstruáljanak, amelyet nem csupán megépítenek, de a piaci bevezetésére vonatkozó koncepcióját is elkészítik. Egy ilyen életszerű projekt egész éves munkát, kitartást, innovatív hozzáállást, elméleti és gyakorlatorientált felkészülést követel a csapatok tagjaitól. A Formula Student tehát kipróbált, agilis szakembereket nevel, ebből pedig a mozgalmat támogató iparvállalatok is profitálnak.

THE FORMULA STUDENT MOVEMENT

The competition series was created overseas in 1981 for students studying engineering and economics to design a formula race car that they would not only build, but also conceptualise for market launch. Such a real-life project requires a year-long effort, perseverance, innovative attitude, theoretical and practical preparation of the team members. Formula Student thus produces proven, agile professionals, and the industrial companies that support the movement significantly benefit from this by gaining access to directly available professionals ready for value creation straight from university.

From 8th to 12th of August, 2022, the sixth instalment of the Formula Student East international engineering design competition will take place at the Hungaroring, the official home of the Formula 1 Hungarian Grand Prix. 84 teams from 19 countries are taking to the track with their own internal combustion, electric and self-driving vehicles to fight for the ultimate crown in each discipline.

All five days of Formula Student East are open to the public and tickets can be purchased at the Ticket Center at the entrance.*

Ticket price: 1000 Ft (HUF)

*Only cash payment is accepted at the Ticket Center.

 

Detailed Schedule

 

Press releases and interviews in Hungarian

FORMULA STUDENT EAST

A Formula Student East-et 2016-ban olyan volt mérnökhallgatók hívták életre, akik korábban versenyzőként és szervezőként is kipróbálták magukat a Formula Student világában, így évtizedes tapasztalattal és nemzetközi kapcsolatokkal bírnak a szervezés és a lebonyolítás terén.
Az FS East és a szervezők célja a kezdetektől fogva egy olyan szakmai verseny megvalósítása, amely az oktatási szempontokat tartja szem előtt és elősegíti a csapatok további fejlődését. Ennek az elkötelezettségnek az eredménye, hogy 2016-ban - az FS történetében elsőként - a Formula Student East eredményei rögtön az első szezont követően felkerültek a mozgalom világranglistájára, 2017-ben pedig az FS East szerepelt rajta a legmagasabb versenyképességi értékkel. Mindez a magas szakmai és műszaki színvonal mellett az elsőszámú európai csapatok részvételének is köszönhető, akik évről évre visszatérő versenyzői az FS Eastnek. A mozgalom világszervezetével közösen meghatározott növekedési ütemet követve a meghirdetett helyek száma folyamatosan bővül, a kezdeti 44-es csapatlétszámhoz képest 2019-ben már 72-en kaptak lehetőséget az FS Easten való részvételre.

2019-BEN 22 ORSZÁG 72 CSAPATA VERSENYEZ

Az idei évben 72 csapat kerülhetett az FS East indulói közé, erre a 72 helyre összesen 262 versenycsapat igyekezett bejutni 35 országból – Ausztrália
kivételével a világ minden kontinenséről.
2019-ben is erős mezőny érkezik Magyarországra, hiszen a regisztrációs listán ezúttal is megtalálhatók Európa legjobbjai. Az FS East emellett kiemelten kezeli a kelet-európai régióból érkezők részvételét, számukra a szervezők fix helyeket tartanak fenn, a regisztrációs folyamat eredményeként végül 19-en kerültek be. Az idei FS Easten részt vevő négy magyar induló közt ott van az Arrabona Racing Team, a BME Formula Racing Team elektromos kategóriában versenyző csapata, a BME Motorsport és a KEFO Motorsport is.

The event is organized by the Engineers for the Automotive Higher Education Associasion